Voorstellngen

Er was eens…..een lang en gelukkig einde. Een sprookje, maar welk? Iedereen kent wel de sprookjes van Roodkapje, Doornroosje, Assepoester, Rapunzel, Sneeuwwitje en Belle Maar dat die meiden allemaal dikke vriendinnen zijn….dat wisten jullie niet. Ze hangen graag rond met zijn allen om te kletsen, plezier te maken, maar wat als plotseling blijkt dat Rapunzel opgesloten zit? Een plan wordt gemaakt om haar te redden. Onderweg komen ze nog allerlei figuren tegen zoals Wolf, Beest, de Gelaarsde kat en de UWfee. En ook een prins en een heks met haar gemene dochter ontbreken niet aan het hele avontuur. Maar de grote vraag is natuurlijk…..krijgen ze Rapunzel uit die hoge toren…..

Lees meer

In Liefdevol het schip in vaart cruiseschip 'Something Else' opnieuw uit en neemt een bonte stoet aan gasten met zich mee. Losgeslagen Chinezen, alleenstaande vrouwen van het platteland en uit de stad, gezinnen die ondanks de jarenlange sleur toch maar proberen een huwelijksjubileum te vieren. Het komt allemaal aan boord. Het personeel van het schip doet er alles aan om het de gasten ook dit keer weer zo aangenaam mogelijk te maken. Van veiligheidsinstructies tot aan het entertainment: overal is aan gedacht. Maar ja, soms gaat er wel eens iets mis. En dan is het improviseren geblazen. Liefdevol het schip in is geinspireerd op jaren '70/'80 serie The Love Boat en heeft dezelfde herkenbare droogkomische en romantische verhaallijn. Omdat Iets Anders dit jaar vooral het spel van de spelers een plek wil geven is ervoor gekozen om geen decor te bouwen, met muzikale intermezzo's te werken en vooral de kracht van verbeelding van het publiek haar werk te laten doen. Daar gaan we vast en zeker niet het schip mee in.

Lees meer

En ze leefden nog lang en gelukkig! Ja.... en dan? Wat gebeurt er daarna? Dat ga je meemaken in "Sneeuwwitje en de 7 maffe maffioso". In deze grappige familievoorstelling wordt 't verhaal verteld over Sneeuwwitje en hoe 't verder gaat dan 't standaard sprookje. Sneeuwwitje vlucht weg uit 't sprookjesbos en komt in de "gewone" wereld terecht. Zal de boze koningin dan toch de mooiste worden? En de 7 maffe maffioso.... die lijken wel verdacht veel op figuren uit 't sprookjesbos. Hoe het allemaal afloopt is inmiddels bekend.

Lees meer

De zeer spaarzame (zeg maar gierige) Martha woont met haar man Paul naast haar schoonouders Karel en Lena Snijders. En zo ziet ze alle uitspattingen die haar schoonvader op zijn oude dag doet. Een motor met zijspan kopen, een mobile telefoon een laptop. Het kan niet op. Martha ergert zich groen en geel en wil dat haar man zijn vader wat meer achter de vodden zit om mee te helpen op de boerderij. Lena Snijders is een beetje vergeetachtig, daarmee drijft zij verzekeringsadviseur Ben Grooten tot wanhoop. De hele familie wacht ook op de komst van Sylvia, de dochter van Paul en Martha die voor haar studie een tijd in Italie heeft gewoond. Onverwachts komen er meer mensen het erf op lopen bij de familie Snijders en wat dat allemaal tot gevolgen heeft.......

Lees meer

Gezocht: Een hart van goud. Meneer X, beter bekend als de Boevenkoning is samen met zijn vrouw, de koningin, op zoek naar iemand met een hart van goud. Maar waar vindt je zo iemand? Woont diegene toevallig in Erp? Of is diegene nog dichter bij dan ze denken. Om alle sin goede banen te leiden zijn er drie bekende vloggers uitgenodigd om verslag te doen van het hele gebeuren in het paleis. Ook de plaatselijke inspecteur houdt alles nauwlettend in de gaten. Rechter v. Loensbergen hoopt dat er eindelijk weer eens een boef gevangen wordt. Gaat dit lukken. En dan loopt daar ook nog Grootmama rond, krijgt ze alles mee of gaat er veel langs haar heen? Gelukkig zorgt haar kleindochter Doekje goed voor haar, maar of ze dat nog lang zal kunnen doen.....?

Lees meer

Sjors gaat met zijn vriend Simon de zolder opruimen om plek te maken voor een biljart, maar is dat “vergeten” aan zijn vrouw te vertellen. Zij heeft niet zoveel in de gaten omdat zij het nogal druk heeft met wat medische probleempjes en haar overspannen zus die tijdelijk inwoont. Als er dan twee nonnen stranden met autopech en er spullen beginnen te verdwijnen is de chaos compleet.

Lees meer

Een sprookje zoals we het allemaal kennen, of wordt het toch ‘iets anders’ gespeeld? Dat is de vraag. Daar kunt u zeker van zijn, want alles is anders bij “Iets Anders”. Wel is daar gewoon een vader met een stiefmoeder en twee onuitstaanbare en jaloerse stiefzussen. Een knappe prins die verliefd wordt en petemoei die er natuurlijk voor zorgt dat alles op zijn pootjes terecht komt…..toch?

Lees meer

Koningsdag in Nederland. Alles wat enigszins bruikbaar is wordt door Sjef in zijn kraam uitgestald. Het is immers vrijmarkt en een mooie gelegenheid om van de rommel af te komen. Een lastige bijkomstigheid is het bezoek van de zuster van zijn vrouw Truus. Maar er zijn meer gasten die Sjef liever kwijt dan rijk is.

Lees meer

Theo Schippers is al ruim een jaar getrouwd met Hella, die onder haar meisjesnaam Hella van Kaam romans schrijft. Zij hebben een zoontje. Nu heeft Hella een oom en tante in Canada, die in de veronderstelling zijn dat Hella nog steeds ongehuwd is. Zij sturen haar elke maand een cheque van duizend gulden en hebben bepaald at hun zoon Toby met Hella zal trouwen. Zo gebeurt het op een avond, dat Theo’s vriend Henk komt met het verzoek of Theo voor kelnerin wil spelen. Theo gaat en wat dat voor onverwachte gevolgen heeft, laat zich zelfs niet raden. Maar als dan ook nog de Canadese familie op de stoep staat, is de verwarring compleet.

Lees meer

Een knappe maar zeer verlegen prins wordt door een nare toverkol betoverd en alleen als hij de ware liefde vindt wordt hij weer een prins. Gaat hij die vinden met hulp van zijn vrienden.....

Lees meer

Twee vrienden, Hans en Peter komen in de hemel. Nadat ze enigszins gewend zijn geraakt aan hun nieuwe situatie en kennis hebben gemaakt met de elektricien Bertus Leegwater, besluiten ze een aantal aardse gewoontes in te voeren. Wanneer men zo ´ver/aardst´ is dat de hemel op stelten staat , komen de hemelbewoners tot inkeer en besluiten Hans, Peter en Bertus terug te sturen naar de aarde. Deze hebben daar allerminst oren naar. De leiding is echter onverbiddelijk en wanneer ze niet goedschiks wensen te gaan dan zal het kwaadschiks moeten geschieden.

Lees meer

In het ziekenhuis heerst een chaos. Wegens plaatsgebrek - ten gevolge van een verbouwing – wordt zaal 13 in gebruik genomen. En zeer verouderd hok, met geen faciliteiten. De een na de andere verpleegkundige heeft zich ziek gemeld en hoofdzuster Riny moet zich zien te redden met de verwijfde broeder Ernst-Paul en de sullig, oude en trage zuster Bep. Uit nood vraagt zij de twee interieurverzorgsters Janny en Ilona haar te helpen als verpleegster. Dan vult de zaal zich met patiënten. Gelukkig maakt dokter Brouwer regelmatig zijn ronde over zaal 13. Maar of de patiënten daar nu zo veel beter van worden…?

Lees meer

Pastoor de Bonte heeft de bisschop en zijn Afrikaanse zustergemeente om geldelijke steun gevraagd, omdat zijn parochie in financiële moeilijkheden verkeert. Om te bekijken of de parochie nog wel “levensvatbaar” is, stuurt de bisschop zijn secretaresse. Als hij dan ook nog de meest waanzinnige verhalen moet aanhoren in de biechtstoel, wordt het zelfs de meest gelouterde pastoor wel eens teveel! Maar een goed functionerende pastoor zou natuurlijk helemaal de doodsteek voor de parochie zijn. Kortom; een gebed vol kolder met een verrassend end… waarbij het gehele publiek als figurant meespeelt!

Lees meer

Herma Beekman, die het hoog tijd vindt worden dat haar zoon Dick een vrouw leert kennen, schrijft een brief naar de redactie van het tv programma “Boer zoekt vrouw”. Er zijn slechts twee vrouwen die reageren. De redactie van het tv programma vindt dit zo uniek, dat Dick “in de race” blijft. Dan komen de vrouwen. Suus, een schuchter en zenuwachtig type, in het gezelschap van haar buurman en vriend Louis. Corrie, een hoertje in gezelschap van haar vriendin en collega Ria. Dick Beekman zal een keuze moeten maken.

Lees meer

Het stuk speelt zich af in de ‘showroom’ van ‘FLINTERMAN UITVAARTEN’. Deze begrafenisonderneming wordt geleid door Esmé Flinterman. Esmé heeft dus de zorg voor een bedrijf én haar dementerende moeder; Maria Flinterman. Colette, de dochter van Esmé helpt niet echt. Terwijl Maria ‘s nachts wat door de winkel en het huis loopt te spoken en almaar met haar overleden echtgenoot converseert, is Colette niet van zins ook maar iets zinnigs uit te voeren. De enige hulp die Esmé krijgt is van Samuel; de steun en toeverlaat van “FLINTERMAN UITVAARTEN’.
Een ander familielid van de Flinterman’s is op zoek naar onderdak; Leo een ex-gevangene die zich nu Lenny noemt. Maar al gauw blijkt dat Lenny niet zomaar op bezoek komt. Dulcinea Trattoria die aan de overkant werkt zoekt hulp en geborgenheid bij Lenny. Als er dan ook nog twee klanten komen die zich wel erg vreemd gedragen en op zoek zijn naar Lenny wordt het allemaal heel gecompliceerd.

Lees meer

De patriarch van het gezin Potten, Fred is orgelman maar zit liever in de kroeg dan ergens anders. Rika, vrouw des huizes wil het allemaal wel goed doen maar is niet opgewassen tegen haar man en kinderen. Als het haar allemaal teveel wordt en haar man haar aanbiedt om een maand het huishouden te runnen, gaat ze daar gretig op in. Gaat dat lukken met een punkzoon en twee dochters van wie er een steelt als de raven en de ander graffiti spuit waar het maar kan.

Lees meer

De titel “Ach, een pondje meer of minder” zegt eigenlijk al genoeg. Gewicht, afvallen, streefgewicht, mooi gemaakt worden d.m.v. allerlei gezond eten en smeerseltjes. Kortom een avondje kuren. En met de gasten die soms een beetje vreemd zijn moet het personeel zien om te gaan. Of dat gaat lukken…

Lees meer

De melkweg, een verre planeet met de naam Oet. Wat wonen daar voor mensen? Zien ze eruit zoals wij? Praten ze zoals wij? Eten ze hetzelfde als wij? Daar zeg ik nog niks over. Wat ik jullie wel kan vertellen is dat het wel een apart stel mensen is wat daar woont. Een beetje vies dat wel… maar evengoed ook leuk. En een meisje van de aarde, Roos, krijgt de kans om een tijdje op die planeet te blijven.

Lees meer

Wat gebeurt er als 4 onbekenden van elkaar samen in één cel belanden? Het zijn 4 uiteenlopende figuren, namelijk een straatjunk, een man die op het punt staat te gaan trouwen, een hardhorende bejaarde en een dame uit de betere kringen. In afwachting van hun proces krijgen ze te maken met een tirannieke directrice, rare cipiers en een louche advocaat. En tenslotte komen er ook nog 2 inspectrices langs en een psychiatrische patiënt. Als dat maar goed gaat…

Lees meer

Het stuk speelt zich af in de hal van hotel “de wijde blick”. Onder de gasten bevindt zich een zekere Vincent Jaspers. De hotelmanager denkt dat hij de zoon van de nieuwe hoteleigenaar is en op advies van haar wordt Vincent op zijn wenken bediend. Hij vindt het maar een “dooie boel” in het hotel en beveelt dat er een “bonte avond” georganiseerd dient te worden. De werkster Jo Jolink neemt de organisatie op zich.

Lees meer

Een welgestelde familie heeft de 1ste prijs gewonnen met een cryptogram, een week kamperen op de Veluwe. Het kamperen is voor deze mensen, die in luxe leven, een volslagen nieuwe wereld en ze kampen dan ook met ernstige aanpassingsverschijnselen. Dit geldt niet voor de familie Bruinsma. Zij hebben vaker met dit bijltje gehakt. Met zulke tegenstellingen kunnen confrontaties dan ook niet uitblijven.

Lees meer

Kijk je verkeerd door een verrekijker, dan kan de wereld om je heen veranderen. Op het ene moment ben je ruzie aan het maken tijdens het dekken van de tafel, en dan ben je opeens het middelpunt. Daar sta je dan tussen het bestek, mok en nog vele andere dingen. Je krijgt de schrik van je leven als een strontvlieg met een grote mensen mepper begint te slaan, maar dan is er Nellie en die…….. daar moet je zelf achter zien te komen, wat er dan gaat gebeuren?

Lees meer

Een boerin moet pachtgeld betalen aan de nieuwe pachtheer. Vroeger viel er nog wel eens iets te regelen, maar dat is er niet mee bij; nieuwe heren, nieuwe wetten. Voeg daaraan toe: een eigenwijze buurman, een oma die rare drankjes serveert, een opstandige boerenknecht, een onverwachte politieagent en de nodige dosis liefde en geld. Dit zijn de ingrediënten voor een avondje ouderwets toneelplezier, waarbij de hamvraag luidt: Kan de boerin het pachtgeld op tijd betalen, of wordt het boerenkool met worst?

Lees meer

In dit komische stuk staan twee bankjes in een park centraal. Twee gewone banken waarop allerlei gewone en ongewone mensen komen zitten om te rusten, even bij te komen van alle verwikkelingen of om op te slapen. En er wordt wat afgepraat op die bankjes. Tjonge,jonge als die banken eens konden praten.

Lees meer

Het verhaal speelt zich af tussen de vier muren van drie slaapkamers, de kamers van Ernest en Delia – Nick en Jane – Malcolm en Kate.

Lees meer

Vera runt samen met haar moeder een hotel. Diverse soorten mensen doen om allerlei redenen het hotel aan. Haar moeder, ex-actrice, werkt op haar zenuwen door steeds maar weer teksten van Heijermans en shakespeare te citeren. Er loopt ook een zwakbegaafde niet pratende klusjesman rond, die zonder het zelf te beseffen een hele belangrijke rol speelt. Een familiefoto geeft aanleiding tot wilde speculaties en leidt uiteindelijk tot moord.

Lees meer

Richard en Dorris Koenen kopen een leegstaand herenhuis. Volgens de overbuurvrouw Cornelia Zijtveld heeft de vorige bewoner zijn vrouw vermoord en gebeuren er de laatste tijd vreemde en onverklaarbare dingen in het huis. De hulp van het medium Mathilde Hoekstra ( een soort Jomanda) moet uitkomst bieden. Veel spanning en humor tot de laatste minuut.

Lees meer

Pension “De Richel” is een opvanghuis voor dak- en thuislozen. De leiding en verzorging zijn in handen van Toos en Pien. Zij verzorgen 4 aan lager wal geraakte personen; Eduard, een verlopen toneelspeler, Jotie, een junk, Wanda, een op haar retour zijnde hoer en tenslotte Rika, een klassieke zwerfster. Pension “De Richel” wordt bedreigd met sluiting doordat de buurt maar vooral de buurvrouw het bestemmingsplan van de gemeente gevonden heeft waarin staat dat het pand alleen maar gebruikt mag worden als woonhuis of kantoorruimte. Dus evacuatie van pension “De Richel” dreigt.

Lees meer

De familie Stortkook heeft lak aan regels en wetten, werken wordt je moe van dus het geld maar ergens anders gaan halen. Van ome Geert, een inwonende oom-broer, en oma, ook inwonend, daar zullen ze van plukken, de aasgieren zoals oma ze noemt. Dan ineens is er kans op een grote som geld, maar helaas oma zit weer dwars. Krijgen ze het nog, of vissen ze achter het net.

Lees meer

Het klooster van moeder-overste zit in financiële zorgen, er komen geen nieuwe zusters bij en de Monseigneur wil samen met een projectontwikkelaar en de pastoor het hele gebouw verkopen. De zusters mogen hier niks van weten natuurlijk. Maar aangezien de pastoor graag een miswijntje tot zich neemt en hij zich dan regelmatig verspreekt, komen ze er natuurlijk toch achter. Ze zijn woest en komen in actie, samen met een junk die komt binnenvallen.

Lees meer

De familie v. Haeften loopt de deur plat bij de succesvolle schrijver Frank Zuidema en daar is iemand blij mee. De familie vinden die v. Haeftens maar kouwe kak. En die vader, Bas, die altijd meteen een fles drank voor zich zelf pakt. Dan komen ze er ook nog achter dat Bas v. Haeften zijn dochter Clivia getrouwd wil zien met Frank. En dat alleen maar voor het geld. Daar gaan de moeder van Frank en kleinzoon Kees een stokje voor steken. Of dat ook werkelijk gaat lukken.....

Lees meer

Roel v. Duinen is schrijver en heeft een oogziekte gehad waarvan hij nu herstellende is. Zijn dochter Hennie die heel goed piano speelt en een moeder erg mist krijgt een lerares/vriendin waar ze goed mee kan praten. Daar is ook nog Nans de huishoudster die het heel goed met Hennie voor heeft maar veel te oud is voor de 18-jarige. De pianolerares blijkt iemand te zijn uit Roel's verleden en dit wordt niet gewaardeerd door de vader van Roel, die dan ook zijn uiterste best doet om haar de deur uit te werken. Gaat dit lukken of komt Roel erachter wie de pianolerares is?

Lees meer

Herberg "de vier winden"heeft betere tijden gekend. Het is vervallen en gasten zijn er bijna nooit meer. De herberg ligt vlakbij de Duitse grens en het is er een wirwar van smokkelpaadjes. Voor bazin Trui en kippenkoopman Gore Gerrit is dit dan de plek bij uitstek voor hun smokkelactiviteiten. Dan komt er een nieuwe grenswachter die zijn taak heel serieus neemt. En dan gaat nichtje Betty gaat ook nog heulen met Lijsje, het hulpje van Trui om de herberg te moderniseren.

Lees meer

Dit stuk is geschreven voor Erp, over Erpenaren, over de geschiedenis van de Erpenaren. En ter ere van het 100 jarig bestaan van de N.C.B. Het gaat over de familie Verhoeven met al hun ups en downs. Het verhaal begint in 1925 op het moment dat ze hun dochter Francientje graag getrouwd zien met een boerenzoon. Maar Francientje is verliefd op de knecht, toch doet ze wat haar ouders willen en ze trouwt met Harrie v.d. Elzen. En het wordt een goed huwelijk met wederzijds begrip. In 1943 zitten ze midden in de oorlogsjaren met inmiddels een flink aantal kinderen. Het zijn gevaarlijke jaren want ook bieden ze vaak onderdak aan Engelse piloten, en de kinderen moesten eens gaan praten. Gelukkig komen ze er allemaal zonder kleerscheuren vanaf. Dan in 1965, de vooruitgang heeft niet stilgestaan, ook niet op de boerderij van Francientje en Harrie. Ze zijn inmiddels opa en oma geworden. In 1977 als er dan helemaal geen opvolgers zijn denken ze erover om hun boerderij te koop te zetten. Maar dan komt kleindochter Francientje met een verrassende oplossing

Lees meer

Toon is weduwnaar en hij is het alleen zijn moe, hoewel zijn moeder, zijn broer Tinus inwonen en hij ook nog twee thuiswonende dochters heeft. Hij wil weer vrouwenhanden zien wapperen in zijn keuken en kamer. En hij zet een advertentie. Dit zeer tegen de zin van zijn moeder en zijn dochters. Oma kan het allemaal nog wel aan vinden zij met hulp van de twee eigenzinnige meiden. Als er dan niet een maar twee vrouwen komen is het hek van de dam. Tinus ziet dat ook wel zitten die twee vrouwen dus kapers op de kust voor Toon. Dan komt de buurjongen en zijn vader er zich ook nog mee bemoeien, als dat maar goed gaat.

Lees meer

In het dorpshotel "De zeven kabouters" wordt de doorgaans rustige sfeer verstoord door een riooljournalist die zijn bevindingen over de kwaliteit van hotels publiceert in een weekblad. Hij staat bekend als een irritante, arrogante cynicus die door zijn artikelen al menig hotel tot de grond toe heeft afgebroken. Zijn verblijf is dus een regelrechte ramp. De vrouw van de hoteleigenaar doet er alles aan om het allemaal in goede banen te leiden, wat niet meevalt met het stelletje rare gasten dat op dit moment in het hotel logeert.

Lees meer

Geschreven door een lid van onze vereniging Jan Kerkhof, het speelt zich allemaal af in de huiskamer van de familie v. Kol. De rustig gelegen hoeve wordt een trekpleister voor uiteenlopende typetjes, die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben....of wel. Misschien is het, het geheim van de bremheide wat hen allemaal hier brengt.

Lees meer

Meneer Jansen heeft genoeg van de stad en wil terug naar de natuur. Dit zeer tegen de zin in van zijn vrouw en twee dochters. Zijn meisjes moeten achter de koe vindt hij en handen krijgen als peperkoek. De vrouwen zijn wanhopig, wat is er in hun vader gevaren. Ze worden verbannen van meidenavonden en studentenfuiven, weg van de concerten en musea. Ze leggen zich er natuurlijk niet bij neer en smeden hun eigen plannen.

Lees meer

Dit is een gespeeld voor Harmonie O.B.K. voor hun 75-jarig bestaan. Marie en Driek v. Stoffelen zitten net in het bejaardenhuis. Marie heeft het uistekend naar haar zin maar Driek, een enthousiast lid van Harmonie O.B.K. vindt het maar niks. Hij vindt het maar snertkamertjes, maar dan maakt hij kennis met zuster Loes en Driek fleurt helemaal op. Hij maakt zelfs een afspraakje met Loes. Marie krijgt iets in de gaten en zet de tegenaanval in met behulp van Harrie die bij O.B.K. speelt. Als dan ook de directrice wordt ingeschakeld is de chaos compleet.

Lees meer

Als gevolg van een flinke brand worden twee boertjes dakloos. De pastoor en de dominee bemoeien zich met hun lot en gaan op pad om de berooide mannen onder dak te krijgen. Dat valt niet mee omdat de twee elkaar niet kunnen luchten of zien. Ze vinden onderdak bij de nicht van boer Evert en haar zoon Jan en dat leidt tot allerlei verwikkelingen.

Lees meer

Vader Hameleers runt samen met zijn twee vrijgezelle dochters rusthuis "Qurinus" Hun naar rust en evenwicht zoekende gasten, een Pruisische generaal, een kabouter,een overdreven gezonde dolle mina met haar slaafse schoonzus knopen amoureuze betrekkingen aan met elkaar en met het personeel. Vader Hameleers hangt ondertussen het lastige, oude, knorrige mannetje uit. Tenminste...zolang er geen jonge meiden in de buurt zijn. Zijn dochters Thea en Wies verleiden hem tot de uitspraak dat hij naar het bejaardenhuis zal gaan zo gauw zij aan de man komen. Maar gaat dat gebeuren.

Lees meer

Evertjan is al 25 jaar verloofd met buurmeisje Martje. Maar zijn zus Sien met hij de boerderij van hun ouders heeft geërfd wil van dat huwelijk niks weten. Ze houdt hem steeds voor dat hij op zijn leeftijd niet meer aan een huwelijk moet beginnen.

Lees meer

Een oude varkensschuur die zowat instort is heel lang geleden de bron geworden van een jarenlang voortslepende vete tussen de families Hoek en Kabeljauw. De Hoeken van nu beheren een landelijk hotelletje terwijl de Kabeljauwen boer zijn gebleven. En de nazaten....? Blijft de vete voortduren of kan iemand er een eind aan maken.

Lees meer

Een hoteleigenaresse en haar personeel smeden een complot. Een zakenman is zogenaamd op reis. Maar hij heeft hotelkamers besproken om er 14 dagen met zijn secretaresse door te brengen. Dus ze willen hem een lesje leren. Zijn vrouw die achter de plannen is gekomen boekt ook een kamer in het hotel en zit mee in het complot. Ook arriveert er een pasgetrouwd stel waarbij d vlam al snel in de pan slaat en een onuitstaanbare verwaande kwast met zijn volgzaam vrouwtje maakt het hele stel compleet.

Lees meer

Kasper de Wit leeft er goed van. Ze zeggen dat hij zijn geld verdient met gokken op alles wat los en vast zit, maar vooral op paarden. Die paarden zijn alles voor hem en zijn vrouw voelt zich erg verwaarloost. Zij gaat dan ook afleiding en genegenheid zoeken bij een vriend des huizes, die eigenlijk een nutteloze blaag is. Het personeel van het echtpaar krijgt heel wat te verduren. Het leven is een spel geworden en in een spel is altijd een verliezer. Of komt er toch nog een happy-end?

Lees meer

Dat het soms te laat is, daar komt een familie achter als moeder des huizes het vertikt om zich nog langer als sloof te laten gebruiken. Altijd heeft ze voor haar gezin klaar gestaan, maar als ze vraagt of ze iets voor ahar willen doen is het enigste antwoord altijd; sorry, ik moet weg, of; een andere keer. Een vriend van haar zoon begrijpt haar en luistert naar haar verhaal.

Lees meer

De 4 broers Wieker zijn allen nog vrijgezel. En aan dat vrijgezellendom probeert de pastoor samen met het schoolhoofd een einde te maken, want als het zo doorgaat zijn er over enkele jaren geen kinderen meer in de klas en in de kerk... Hun pogingen schijnen succes te hebben, er komt heel wat vrouwvolk over de vloer om op de ware Wieker te duiken.

Lees meer

Een inmiddels 40-jarige dame heeft op 13-jarige leeftijd een belofte aan haar moeders sterfbed gedaan om altijd voor haar vader te blijven zorgen. Ze is die belofte nagekomen ook al is die vader een humeurige potentaat van in de zeventig is geworden. Maar als de post opvallend vaak ansichtkaarten met daarop ; veel liefs, begint vader onraad te ruiken. Is er een vrijer in het spel? En wat moet vader als zijn dochter besluit te trouwen? Komt hij dan alleen te zitten? Maar beloofd is beloofd.......de verstandhouding tussen de twee wordt er niet beter op.

Lees meer

Het zit erop, Jacob wordt 65. Een leven van hard werken en zorgen is voorbij. Hij gaat genieten van zijn AOW samen met zijn vrouw Liesbeth. Straks komt zijn zoon Herman met zijn bazige vrouw Truus en zijn 3 kinderen thuis om zijn verjaardag te vieren. Als zijn schoondochter maar weer geen roet in het eten gooit...

Lees meer

Een tandarts is met zijn vrouw in een oud boerderijtje komen wonen. Heerlijk buiten en zo romantisch. Ze treffen het goed met de buren, boeren in hart en nieren en met veel gevoel voor humor. Maar al gauw zwerft er familie over de vloer. Of het echtpaar daar nou zo blij mee is.....?

Lees meer

Een familie verwacht, zoals alle zondagen, koffiedrinkers. Buren, kinderen en kleinkinderen. Ook verwachten ze een dame van een bemiddelingsbureauvoor Jan Oom. Want zo vinden zij, moet die maar eens aan de vrouw gebracht worden. En dat gescharrel van buurvrouw Stien moet dan ook maar eens afgelopen zijn. Er komen ook kandidaten voor Jan Oom en Stien. Een Belg, een pastoorsmeid, een Spaanse dame, een man die enkel met spreekwoorden lijkt te kunnen spreken en een bikkelharde tante.

Lees meer

Het speelt zich af in de jaren 1930 op de boerderij van boer v. Eerden. Boer v. Eerden heeft het zwaar omdat zijn enigste zoon niks van de boerderij moest weten en naar de stad vertrok, om ook nog met zo'n stadse te trouwen. Zijn dochter Hanna wil wel op de boerderij, maar ja...ze is geen man. Dan komt er ook nog een vreemde snoeshaan op de boerderij langs en de jonker komt terug op zijn kasteeltje. Een jonker die ook graag boer wil zijn.

Lees meer

Een stel vrienden verzinnen een heel mooi verhaal waardoor ze hun vrouwen op vakantie kunnen laten gaan, terwijl ze zelf in die tijd flink de bloemetjes buiten zetten. Maar of dat zo goed gaat...? Ze vallen van de moeilijkheid in de andere. En de ene leugen moet de andere dekken. Nog een geluk dat de schoonzoon van een van de vrienden toneelspeler is....

Lees meer

Daar zitten ze dan, de 3 "overschotjes". Wemeltien, Remmeltien en Peuzeltien Schepers, met enkel Boksen Teun de oude stalknecht om naar te kijken. Tussen Remmeltien en de plaatselijke warme bakker ontwikkelt zich een broze romance. Maar dan op een mistige herfstavond vliegt er vlak bij hun boeren gedoetje een auto uit de bocht. En dan komt de grote waarheid hun leven binnen in de vorm van de belegen actrice Nella Kornoelje en de jonge antiquair Antoine Heyboer tot Snotterveld. En deze Antoine doet op de boerderij de ontdekking van zijn leven.

Lees meer

Het speelt zich allemaal af op het erf van welvarende kleiboerin Hildje, die een arm zandboertje Driek heeft getrouwd. Hij heeft natuurlijk weinig de pap te brokkelen maar krijgt hulp van een gedienstig persoon die hem verteld hoe hij onder de plak van Hildje uit kan komen.

Lees meer

Willem de Vries, een held op sokken heeft een huwelijksadvertentie geplaatst. Hij krijgt antwoord van een zekere Kootje. Nicht Jolanda zal zich er eens mee gaan bemoeien want ze heeft goed gemerkt dat haar oom Willem verliefd is op zijn huishoudster maar dat zelf niet eens in de gaten heeft. Maar dan komt Kootje, met haar hele familie. En Kootje is zo lelijk als de nacht.

Lees meer

Een weduwnaar hangt van zelfbeklag aan elkaar. Na een ongeluk wil zijn ene been niet meer en laat hij zijn boerderij naar de knoppen gaan. De enige die hem wat kan opvrolijken is zijn trouwe hond. Dan strijken een paar aasgieren van familieleden bij hem neer. Zij zullen de zaken wel even "regelen". Zijn buurman probeert hem te waarschuwen maar boer Evert denkt dat hij toch geen been heeft om op te staan. Als er dan aan de andere kant van de familie een kleintje wordt geboren ontwaakt hij uit zijn verdriet en zelfbeklag.

Lees meer

Het eenvoudig levende gezin Knikker is al geruime tijd in het onzekere over de erfenis van tante Aleida. Zij staat als eigenaresse van een restaurant in hoog aanzien bij de familie Knikker. Er is echter een kaper op de kust, die namens een groot concern de erfenis wil opkopen. Een goede huisvriend gaat er zich mee bemoeien, maar of dat helpt....

Lees meer

Antje Mikmak staat achter de bar van haar dorpscafé. Ze is knap, jong, uitdagend en niet op haar mondje gevallen. Achter haar zaak heeft ze nog een klein restaurantje. Antje wil hogerop, zij wil een groot café-restaurant. Ze komt uit de modder maar wil laten zien wat ze waard is. Maar er is iets met haar aan de hand want een jaar geleden is er iemand in het dorp vermoord en Antje is als laatste in het gezelschap geweest van het slachtoffer.

Lees meer

Een krantenbericht zorgt voor grote verwarring in het huize Appelman. De heer Appelman is een zeer welgesteld, gepensioneerde man. Hij ontvangt een aantal familieleden die blijven logeren. Met alle gevolgen van dien.

Lees meer

Door het overlijden van de vrouw des huizes die geen naaste familie heeft maar wel een kapitale boerderij nalaat, komen uit alle windstreken personen die denken te kunnen profiteren van de nalatenschap. Maar het opgemaakte testament valt anders uit dan verwacht. Wantrouwen, ruzie, hebzucht en jaloezie vieren hoogtij.

Lees meer

De zoon van een autoslopers bedrijf komt terug van een mooie vakantie met de dochter van een Griekse reder. Haar naam Tina Totalos. Secretaresse Marion heeft ook een oogje op de zoon en wil hem niet zomaar laten lopen. Ook koffiejuffrouw Keetje draagt bij aan de komische verwikkelingen.

Lees meer

In een oud verlaten landhuis ontmoeten een willekeurig aantal mensen elkaar omdat ze toevallig autopech kregen. In de tijd dat ze daar wachten op hulp, gebeuren er een aantal lugubere en angstaanjagende dingen.

Lees meer

Een boerenechtpaar heeft het beste voor met hun twee kinderen,dus willen ook de keuze maken voor een goede huwelijkspartner. Helaas voor de ouders, de twee kiezen hun eigen weg en dus ook hun toekomstige partner. Of hun ouders het daarmee eens zijn, het zorgt in ieder geval voor allerlei komische verwikkelingen.

Lees meer

Verffabrikant Simmons wil zijn dochter uithuwelijken aan een geschikte kandidaat. Hij vindt die al snel in zijn compagnon Bunny Bloom. Ze gaan samen hun plan smeden en komen daarbij in vermakelijke maar ook ooit benauwde situaties terecht.

Lees meer

De familie de Vries heeft een villa gehuurd in Nice, daar aangekomen echter blijkt de villa aan nog een familie te zijn verhuurd. Alsof dat niet genoeg is komt er ook nog een jongedame en een echte plattelandse tante Mien opdagen. Tot overmaat van ramp komt er ook nog een boef binnenvallen. Dit alles leidt tot een dolkomische situatie.

Lees meer

Het stuk speelt zich af rond 1965 op de boerderij van boer Wever. Hij is getrouwd met Hanna en ze wonen in bij zijn schoonmoeder (een met haar op haar tanden) Op een gegeven moment wint Hanna een grote prijs in de Duitse lotto. Er worden meteen een hoop nieuwerwetse spullen gekocht, maar dan ineens wordt er 10.000 gulden gemist. Waar zijn die gebleven?

Lees meer

Het slippertje is een toneelstuk dat gespeeld werd door "Iets Anders"tijdens het slotfeest van O.B.K. '60' Vrolijke verwikkelingen tijdens een storm en regenachtige avond ergens in de grensstreek van Noord-Brabant en België. Alles speelt zich af in het buitenhuis van Frank en Betty.

Lees meer

O, bella donna Lucia is een gezellig en humoristisch toneelstuk. Drie studenten willen twee meisjes uitnodigen, maar hierbij moet altijd de tante van de een van de meisjes aanwezig zijn als chaperonne. Dat gaat goed totdat tante een telegram krijgt dat ze bij een volgende ontmoeting niet aanwezig kan zijn...als dat maar goed gaat.

Lees meer

Een dak tekort speelt zich af in een kamer op de bovenverdieping. D e huiseigenaar heeft het pand verhuurd aan een man en vrouw van middelbare leeftijd, die hebben op hun beurt de kamers apart van elkaar verhuurd aan twee verschillende families. En hier draait alles om.

Lees meer

Eerste toneelstuk. Meer gegevens ontbreken.

Lees meer